Strikkepakke Babyteppe Namsvassmønster i norsk angoragarn

kr990.00

Strikkepakke med et nydelig babyteppe. Dette babypleddet er i det tradisjonelle Namsvassmønsteret(mer om dette mønsteret under), strikket med vårt angoragarn.

Beskrivelse

Strikkepakke med et nydelig babyteppe. Dette babypleddet er i det tradisjonelle Namsvassmønsteret(mer om dette mønsteret under), strikket med vårt angoragarn og måler ca 55×75 cm. Den perfekte gaven til både deg selv og barnet. Pleddet er tilgjengelig i Naturhvit farge, og kommer helt ubehandlet fra våre hvite kaniner.

Garnet i pakken er 100% norskprodusert angoragarn i naturlig farge. Ubehandlet angoraull fra våre egne kaniner, blandet med  ull fra norske sauer (lam), og norske alpakkaer, spunnet av Listagarn AS. Angoraen gjør garnet varmt og mykt, mens merinoen sørger for god spenst og brukervennlighet. Kombinerer man disse to, får man det beste fra begge verdener. Alpakkaen er gjerne en mellomting mellom disse. Garnet er uvasket, uten tilsetninger, naturlig farge og er et rent naturprodukt. Garnet lukter godt  og er svært behagelig og brukervennlig. Da garnet er så mykt, vil det normalt ikke klø. Siden det er helt ubehandlet, er det også svært allergivennlig. Alt dette gjør denne pakken til en god investering. Av erfaring vet vi også at et babyteppe er noe som følger barnet gjennom hele livet, gjerne i generasjoner. Det er derfor ekstra gøy å kunne legge ekstra flid i det.

50% norsk angora 25% norsk alpakka og 25% norsk kvit sau (lammeull)

Om mønsteret til Namsvassvotten (Namsvassmønsteret): Denne votten ble strikket av Anne Sørås, født 1878. Hun bodde på Sørås ved Namsvatnet. Hun spant garnet selv, og strikket mange par til barn og barnebarn. De ble spesielt brukt som finvotter og brudevotter fra slutten av 1800 – tallet og tidlig 1900 – tallet. Hun var grandtante til Bjørg Marits (eier av nettbutikken) far Magnar Namsvatn. Klarry Ingulfsvann, som var hennes barnebarn, har æren for å føre denne votten og mønsteret videre. Vi er så heldige at vi har fått muligheten til å ta opp dette mønsteret igjen, og bruke det på tradisjonelt vis, men også gi det nytt liv. Det er ekstra gøy når mønsteret stammer fra vår egen hjemplass.

I pakken følger 200 gram unikt garn, samt strikkeoppskrift.

Teppet er middels vanskelig å strikke.

Du trenger: Rundpinne 60 eller 80 cm str. 5

Fraktfri vare!

Tilleggsinformasjon

Vekt 0.23 kg
Farge

Viltbrun, Naturhvit, Koksgrå

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Strikkepakke Babyteppe Namsvassmønster i norsk angoragarn”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *