Publisert Legg igjen en kommentar

Black november

Man skjønner godt hvor navnet kommer fra. Mye av det fine med høsten er nå liksom over. De vakre fargene på trærne er mer eller mindre borte og det fine lyset er nesten helt oppslukt av mørket.

Konseptet kjenner vi også til, mange tilbud som lurer oss til å kjøpe noe vi antagelig ikke trenger, men som kan være veldig oppmuntrende i disse mørke tider 😏

Jeg elsker høsten, men akkurat november er jeg ikke så veldig stor fan av. Så å finne noe nytt til seg selv til en billigere penge eller komme ut av julegavehandelen uten å blakke seg helt er jo supert 🤩

Men istedenfor å kjøre på med enda mer salg hos oss vil vi i år gi 10% av salget i november til en liten og viktig stiftelse- La Gotita i Bolivia.

La gotita er spansk og betyr Den lille dråpen.

Mottoet deres er:

«Dråpe for dråpe skaper vi en bedre verden».

Jeg bodde et år i Cochabamba i Bolivia og traff denne fantastiske damen som startet opp denne stiftelsen fra bunn av, Toril Korsvik.

Hun kjøpte en tomt, fikk med seg en lokal entreprenør og bygde opp et senter der de tar i mot skolebarn etter skoletid. Der får de hjelp med lekser, et varmt måltid og opplæring i grunnleggende ting som viktigheten av håndvask, sunn mat og fokus på psykisk helse.

I tillegg har de møter med foreldrene og kurser de i alt fra matlaging til barneoppdragelse.

Det er kun lokale som jobber der nå. Selv har Toril omsider flyttet hjem til Norge.

I Bolivia er skolesystemet veldig rigid. Systemet har vært slik at allerede i 1. klasse har du kunnet risikere å stryke og dermed må gå året om igjen. Det er ingen som fanger opp de som blir hengende etter derfor er det mange som dropper ut av skolen. Som er veldig forståelig.

Det er også dessverre veldig vanlig å slå ungene sine, så det å få muligheten til å lære foreldre andre teknikker i oppdragelsen er gull!

Koronatiden var også ekstra tøff i Bolivia.

I tillegg til mye smitte, var skolene der stengt mye lengre enn i Norge. Og når man vet at det er mye alkohol og vold i hjemmene, blør hjertet for alle disse barna 💔

Det er mange som gjør mye viktig rundt omkring i verden, og denne stiftelsen kan være med å redde en «håndfull», sett i den store sammenhengen.

For meg er det enkelt å velge de når jeg kjenner til folkene som står bak og har fått et lite innblikk i fattigdommen og hvor lavt på rangstigen barna kan være der.

Men i tillegg har du en garanti på at pengene du gir, direkte går til noen som trenger det. 95% av gavene de får går direkte til leksehjelpprogrammet.

Hvis du vil støtte disse uten å måtte kjøpe garn av oss, er det også fullt mulig så klart!

Du kan lese mer og finne informasjon om hvordan du kan være med å gi her:

Forside

God november! 🌚✨

Legg inn en kommentar