Publisert Legg igjen en kommentar

Fra fjell til fjord

Høsten er her og rutinene begynner å ta form igjen. Siden vi i 2019 startet opp med angorakaniner har det skjedd en del i vår hverdag og det kan være på sin plass med en liten introduksjon igjen.

Vi er en familie på 6. Jeg, Bjørg Marit, og Jostein er gift og sammen har vi fire jenter som nå er 4, 6, 8 og 9 år gamle.

Jostein er en som liker å finne på nye ting. Det har resultert i variert erfaring innen dyreverden. Vi har de siste 10 årene hatt flere hunder, katter, 100 kaniner, 4 hester, 6 geiter og utallige kyllinger og høner.

Jeg, Bjørg Marit, er veldig glad i å strikke. Så kombinasjonen dyreelsker og garnelsker var et fint utgangspunkt for å starte med angorakaniner og garnsalg 😊

Høsten 2011 flyttet vi altså til min hjemgård helt nordøst i Trøndelag. Namsvatn i Røyrvik kommune for å være helt eksakt. Der tok vi etterhvert over gården og har da drevet med verpehøns, oppdrett av kyllinger og angorakaniner som hoveddrift i tillegg til å leie ut hytter, jakt og fiske. Jostein har stort sett jobbet på gården. Jeg har vært mye hjemme med barna, fullført studie, jobbet på gården og hatt en del andre jobber utenom.

Høsten 2020 begynte Jostein å pendle til Nærøysund i Ytre Namdal for å jobbe som gårdsbestyrer på Val VGS. Januar 2021 flyttet resten av oss etter. Ungene begynte på skole og barnehage der og etterhvert fikk også jeg jobb på Val. Først som vaktmester, fra i høst av som sosiallærer.

Fjøsdriften hjemme har vi leid ut, leier fortsatt ut hytte, jakt og fiske og ellers har vi huset vårt stående som før.

Det eneste vi tok med oss var kaninene og katten (som fort ble til 6 katter), så vi fortsetter med kanindrift og garnsalg 😊

Så nå lever vi et ganske annerledes liv ved kysten i forhold til hvordan livet er oppe i fjellheimen. Litt flere naboer har vi nå og litt flere flåttbitt risikerer vi.

Vi har flere planer innen garnverdenen utover høsten så håper dere vil følge med oss og vår lille familiebedrift framover😊

Legg inn en kommentar