Garnnøster i angoraull og merinoull

Fri frakt på garnnøster:

Klikk på fargen du vil lese mer om:

“Såååå nydelig garn” – Teresa B. Viste

50% angoraull og 50% merinoull

Den beste ullblandingen er den som ikke klør, men fremdeles er varm og lett. Det er disse egenskapene som gjør angoragarn til en vinner som ullsokker og tøfler som er direkte på huden.

Du finner våre strikkepakker til dame, herre og strikkepakker til barn her.

Angoraull er ull fra kaninrasen Angora, og er en fantastisk myk og behagelig ull som varmer og ikke klør. Den er veldig myk og behagelig, men da den ikke har noe særlig elastisitet i seg så kan plagg av 100% angoragarn bli ganske “dødt”. Det egner seg ikke for luer og pannebånd som trenger en gitt grad av elastisitet. Derfor ønsker man stor sett å lage en blanding med andre ulltyper som gir de riktige egenskapene til tøfler og ullsokker.

Hvis man vil ha ull som ikke stikker er også ull fra merinosauen et fantastisk valg. Fibrene i merinoullen gjør den fin og myk samtidig som den er meget lett. Fibrene inneholder mye luft, noe som også gjør at den har god varmekapasitet.

Vi har valgt å lage vår egen blanding med 50% angoraull og 50% merinoull, da merinosauen har en ull som har mange av de samme egenskapene som angoraull, men også er mer elastisk. Dermed oppnår man den fantastiske behagelige kvaliteten som angoraull har, og med en elastisitet og fleksibilitet som man ønsker i de fleste tøfler og ullsokker.

God dyrevelferd og god ullkvalitet

Dessverre er det ikke alle dyr som har det bra. Når man kjøper produkter i merinoull eller angoraull fra utlandet, og faktisk også størsteparten av garn som selges her i landet, så kan det godt være at den kommer fra steder som har dårlig dyrevelferd. Vi ønsker å være en motpol til dette, og har dyrevelferd i fokus.

All angoraull kommer fra vår egen gård her på Namsvatn, og dyrene har det godt her. De får både oppmerksomhet og kos, har gode boforhold og passe mengde med andre kaniner å forholde seg til. De har et stressfritt liv, og tilgang på god og riktig mengde mat til enhver tid. Ullen klippes og samles på en skånsom måte, og dyrene har det bedre enn norsk etablert standard har som krav.

All merinoull kommer fra andre norske gårder som driver med merinosau og som behandler sauen godt. Derfor er det så viktig å fremheve norskprodusert garn, laget etter norske verdier og standarder.

Så ved å kjøpe garn på nett fra oss, får du 100% norsk ullkvalitet som er produsert med god dyrevelferd.