Publisert 2 kommentarer

Hvordan vaske plagg av angora garn?

Angoraplagg og andre angoraprodukter av angora garn kan gi deg mange års komfortabel luksus og skjønnhet når du passer på det. Folk har ofte feil inntrykk av at omsorg for ullplagg er vanskelig, noe det ikke nødvendigvis er. For å forenkle ting, har vi samlet en liste med pleietips for angoragarn for å hjelpe deg med å få maksimalt ut av dine vakre klær. Disse tipsene gjelder for angoragarn generelt, og angoragarn/ angoraplagg som er blandet med andre typer ull.

Tips: Har du lyst på en strikkepakke med angora? Eller kanskje en lettstrikket strikkepakke for nybegynner?

Slik kan du ta vare på angoraplaggene dine:

Rengjør angora bare når den blir tilsmusset

Å rense angora for mye kan bryte ned plagget. Tørrengjøring av angoraplagget er den beste måten å ta vare på det, men du kan også håndvaske det med kaldt vann.

Unngå mye sollys og bleking, da de kan skade materialet. Ikke bruk tørketrommel, og vri aldri ut vannet fra et angoraplagg, fordi det vil strekke og trekke fibrene.

Hvis innfarget angoragarn: Tilsett salt i vannet for å forhindre at farger renner når du vasker angoragarn (gjelder ikke plagg med naturlige farger slik som de du kjøper her på AngoraUll).

Plasser angoraplagget i fryseren i 20 minutter for å få den raskere fluffy igjen (normalt ikke nødvendig med våre plagg).

Vaskeanvisning for angoraplaggene dine

Fyll en vask eller et kar med kaldt vann.
Ved behov eller ønske kan man blande inn litt ullvaskemiddel (for eksempel Milo). Dette er ikke nødvendig ved første vask etter strikking. Og er nok senere også bare nødvendig om du ønsker å fjerne dårlig lukt fra plagget.

Legg angoraplagget i vannet.
Skyv plagget ned og klem forsiktig, bruk den samme handlingen som om du forsiktig elter en deig. Fortsett å gjøre dette over hele plagget. Ikke vri eller dra i det. Fortsett til du føler du har gått over hele plagget.

Skyll angoraplagget.
Tapp ut vannet fra vasken eller karet og fyll på med rent vann, trykk ned og skvis genseren forsiktig. (Dette er mest nødvendig om plagget var skittent og du brukte ullvaskemiddel i foregående ledd)

Tapp ut vannet fra vasken eller karet.
Trykk ned plagget for å fjerne overflødig vann. Ikke vri eller dra i plagget.

Legg plagget flatt for å tørke på et rent, tørt håndkle.
Ikke trykk på plagget med håndkleet, dette vil kunne flate ut den fluffy finishen på plagget. Bytt håndkle etter behov, og vend genseren over mens den tørker. ligger håndkleet oppå en luftig rist, trenger det ikke byttes ofte, eller i det hele tatt. Når du snur eller flytter plagget, er det best om du bare håndterer håndkleet, bruk håndkleet til å vippe plagget for å unngå å strekke det ut av formen. Ikke la et angoraplagg tørke i solen.

Disse rådene synes gjerne noe overdrevet, men vi mener dette er den beste måten å vaske plagget ditt på. Er du erfaren og vet hva du gjør, kan du nok forenkle prosessen noe.

vaske angoragarn angora

Har du fått en flekk på ditt plagg av angoragarn? Sjekk ut vår bloggpost om flekkfjerning ull her.

2 kommentarer på “Hvordan vaske plagg av angora garn?

  1. […] Lurer du på hvordan du kan vaske angora garn? […]

  2. […] innlegget som forteller deg hvordan du kan vaske angoragarn og annen ull helt […]

Legg inn en kommentar