HVORFOR ANGORA?

Først og fremst: Hvorfor skal du velge vårt garn fremfor andre garn?

Vi verdsetter våre dyr. Våre kaniner har eksempelvis 4 ganger så stor plass som normen i de fleste andre land. Vårt garn blir produsert av kaniner som blir sett, stelt og lever lange og gode liv. Du finner gjerne billigere angoragarn, men da går det gjerne på bekostning av noe.

Vi selger et garn som kun kommer fra egne kaniner, og som spinnes i Norge. Vi er stolte av å selge noe så sjeldent som et 100% norskprodusert garn. Er garnet blandet med annen ull, garanterer vi at også denne er norsk.

Vårt garn er lokalprodusert, og er et rent naturprodukt. Garnet tilsettes ingen kjemikalier eller andre ting under produksjonsprosessen.

Fakta om angoraull:

Angora-kaninen gir den fineste ullen i verden, spesielt kjent for sin mykhet og varme, men man må ikke glemme dens renhet og styrke.

Kaninull inneholder ikke fett som saueull, og angoraull er minst 4 ganger finere fiberdiameter enn saueull. Til tross for dette er Angora-garnet veldig sterkt og kan knapt brytes av med hendene. Hvis du gjør en feil, kan du plukke den opp og strikke den om, om og om igjen. Du får alltid et fint resultat!

Angora garn har mange fordeler i forhold til garn fra annen ull:

På grunn av den fine fiberstrukturen i Angora, har ullen en mye bedre varmeisolerende effekt og kan absorbere mer enn dobbelt så mye fuktighet sammenlignet med saueull. Dette uten å føle seg våt; Ullen beholder fortsatt sin varmeisolerende evne.

Denne spesielle evnen har gjort angora-sokker og angora-votter veldig populære blant dykkere, fiskere og jegere, så vel som andre som lever lenge i kalde og våte omgivelser. Elsker du skøyter og ski hele dagen om vinteren: Angora er svaret.

Angora regnes som lindrende i leddsmerter og revmatiske lidelser.