Namsvasslua – i angora

kr310.00

Denne lua er egenutviklet av oss, basert på mønsteret til Namsvassvotten. Vi har vært så tro mot dette mønsteret som mulig. Mer om dette mønsteret under.

Nullstill

Beskrivelse

Denne lua er egenutviklet av oss, basert på mønsteret til Namsvassvotten. Vi har vært så tro mot dette mønsteret som mulig. Mer om dette mønsteret under.

Pakken inneholder 55 gram garn av vårt angoragarn, blandet med 50% merinoull fra norske sauer, samt oppskrift. Garnet har den naturlige fargen til kanina og sauen som er brukt, og er ikke blitt utsatt for noen behandling, og er dermed et rent naturprodukt. Angoraen sørger for at lua blir myk og varm, merinoen gjør den mer elastisk.

Ønsker du dusk til lua, kan dette bestilles i tillegg, da får du med dusk med hempe og treknapp, alt du trenger for enkelt å feste den til lua.

Str: Onesize (lua har mye strekk i seg og vil passe de aller fleste.)

Du trenger liten rundpinne 3 og 3,5 og settpinner 3,5.

Om mønsteret til Namsvassvotten: Denne votten ble strikket av Anne Sørås, født 1878. Hun bodde på Sørås ved Namsvatnet. Hun spant garnet selv, og strikket mange par til barn og barnebarn. De ble spesielt brukt som finvotter og brudevotter fra slutten av 1800 – tallet og tidlig 1900 – tallet. Hun var grandtante til Bjørg Marits far Magnar Namsvatn. Klarry Ingulfsvann, som var hennes barnebarn, har æren for å føre denne votten og mønsteret videre.

 

Tilleggsinformasjon

Farge

Naturhvit, Viltgul, Viltgrå, Viltbrun

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Namsvasslua – i angora”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *