Strikkepakke Namsvasslua – i angora

kr310.00

Denne lua er egenutviklet av oss, basert på mønsteret til Namsvassvotten. Vi har vært så tro mot dette mønsteret som mulig. Mer om dette mønsteret under.

Beskrivelse

Denne lua er egenutviklet av oss, basert på mønsteret til Namsvassvotten. Vi har vært så tro mot dette mønsteret som mulig. Mer om dette mønsteret under.

Pakken inneholder 55 gram garn av vårt angoragarn. Garnet i pakken er 100% norskprodusert angoragarn i naturlig farge. Ubehandlet angoraull fra våre egne kaniner, blandet med  ull fra norske sauer (lam), og norske alpakkaer, spunnet av Listagarn AS. Angoraen gjør garnet varmt og mykt, mens merinoen sørger for god spenst og brukervennlighet. Kombinerer man disse to, får man det beste fra begge verdener. Alpakkaen er gjerne en mellomting mellom disse. Garnet er uvasket, uten tilsetninger, naturlig farge og er et rent naturprodukt. Garnet lukter godt  og er svært behagelig og brukervennlig. Da garnet er så mykt, vil det normalt ikke klø. Siden det er helt ubehandlet, er det også svært allergivennlig. Alt dette gjør denne pakken til en god investering.

50% norsk angora 25% norsk alpakka og 25% norsk kvit sau (lammeull)

Ønsker du dusk til lua, kan dette bestilles i tillegg, da får du med dusk med hempe og treknapp, alt du trenger for enkelt å feste den til lua.

Str: Onesize (lua har mye strekk i seg og vil passe de aller fleste.)

Du trenger liten rundpinne 3 og 3,5 og settpinner 3,5.

Om mønsteret til Namsvassvotten: Denne votten ble strikket av Anne Sørås, født 1878. Hun bodde på Sørås ved Namsvatnet. Hun spant garnet selv, og strikket mange par til barn og barnebarn. De ble spesielt brukt som finvotter og brudevotter fra slutten av 1800 – tallet og tidlig 1900 – tallet. Hun var grandtante til Bjørg Marits far Magnar Namsvatn. Klarry Ingulfsvann, som var hennes barnebarn, har æren for å føre denne votten og mønsteret videre.

Tilleggsinformasjon

Vekt 0.07 kg
Farge

Naturhvit, Viltgrå, Viltbrun, Koksgrå, Lys grå

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Strikkepakke Namsvasslua – i angora”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *