Strikkepakke Namsvassvotten – votter i angora

kr370.00

Denne votten ble strikket av Anne Sørås, født 1878. Hun bodde på Sørås ved Namsvatnet. Hun spant garnet selv, og strikket mange par til barn og barnebarn. Vi har strikket denne votten med vårt angoragarn som er blandet med 50% norsk merino. Vottene blir vakre, behagelige og varme, og egner seg godt også på kaldere dager. Angoragarnet gjør dem svært varme, uten å bli for tykke.

Beskrivelse

Denne votten ble strikket av Anne Sørås, født 1878. Hun bodde på Sørås ved Namsvatnet. Hun spant garnet selv, og strikket mange par til barn og barnebarn. De ble spesielt brukt som finvotter og brudevotter fra slutten av 1800 – tallet og tidlig 1900 – tallet. Hun var grandtante til Bjørg Marits far Magnar Namsvatn. Klarry Ingulfsvann, som var hennes barnebarn, har æren for å føre denne votten og mønsteret videre.

Garnet i pakken er 100% norskprodusert angoragarn i naturlig farge. Ubehandlet angoraull fra våre egne kaniner, blandet med  ull fra norske sauer (lam), og norske alpakkaer, spunnet av Listagarn AS. Angoraen gjør garnet varmt og mykt, mens merinoen sørger for god spenst og brukervennlighet. Kombinerer man disse to, får man det beste fra begge verdener. Alpakkaen er gjerne en mellomting mellom disse. Garnet er uvasket, uten tilsetninger, naturlig farge og er et rent naturprodukt. Garnet lukter godt  og er svært behagelig og brukervennlig. Da garnet er så mykt, vil det normalt ikke klø. Siden det er helt ubehandlet, er det også svært allergivennlig. Alt dette gjør denne pakken til en god investering.

50% norsk angora 25% norsk alpakka og 25% norsk kvit sau (lammeull)

Vottene er tilgjengelig i Naturhvit, Cafe Latte, viltbrun og viltgrå utførelse. Alle fargene er hvert individs naturlige farge, og er 100% ubehandlet.

I denne pakken følger 62-64 gram garn samt tilpasset oppskrift.

Du trenger settpinner og heklenål nr. 2.

Tilleggsinformasjon

Vekt 0.08 kg
Farge

Naturhvit, Viltgrå, Viltbrun, Koksgrå, Lys grå

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Strikkepakke Namsvassvotten – votter i angora”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *