Tilbud!

Strikkepakke Pulsvanter Namsvassmønster

kr250.00

Disse pulsvantene er basert på Namsvassvotten som du kan lese mer om under. De kommer i vakker viltgrå, viltgul eller Naturhvit farge fra våre kaniner, blandet med 50% norsk merinoull. Alle fargene er naturlige rett fra hvert enkelt individ, helt ubehandlet.

Beskrivelse

Disse pulsvantene er basert på Namsvassvotten som du kan lese mer om under. Garnet i pakken er 100% norskprodusert angoragarn i naturlig farge. Ubehandlet angoraull fra våre egne kaniner, blandet med  ull fra norske sauer (lam), og norske alpakkaer, spunnet av Listagarn AS. Angoraen gjør garnet varmt og mykt, mens merinoen sørger for god spenst og brukervennlighet. Kombinerer man disse to, får man det beste fra begge verdener. Alpakkaen er gjerne en mellomting mellom disse. Garnet er uvasket, uten tilsetninger, naturlig farge og er et rent naturprodukt. Garnet lukter godt  og er svært behagelig og brukervennlig. Da garnet er så mykt, vil det normalt ikke klø. Siden det er helt ubehandlet, er det også svært allergivennlig. Alt dette gjør denne pakken til en god investering.

50% norsk angora, 25% norsk alpakka og 25% norsk kvit sau (lammeull)

I denne pakken følger ca 62 gram garn samt tilpasset oppskrift.

Du trenger settpinner nr. 2.

Om Namsvassvotten:

Denne votten ble strikket av Anne Sørås, født 1878. Hun bodde på Sørås ved Namsvatnet. Hun spant garnet selv, og strikket mange par til barn og barnebarn. De ble spesielt brukt som finvotter og brudevotter fra slutten av 1800 – tallet og tidlig 1900 – tallet. Hun var grandtante til Bjørg Marits far Magnar Namsvatn. Klarry Ingulfsvann, som var hennes barnebarn, har æren for å føre denne votten og mønsteret videre.

Tilleggsinformasjon

Vekt 0.08 kg
Velg farge

Viltgrå, Naturhvit, Viltbrun, Koksgrå, Lys grå

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Strikkepakke Pulsvanter Namsvassmønster”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *