Publisert Legg igjen en kommentar

Redusering av loing på strikkede angoraplagg

Når man strikker store plagg med angora, kan man oppleve at plagget loer. Det oppstår ikke like mye på små plagg som votter eller luer, men vi ville teste ut ulike måter for å få ulla til å loe litt mindre på store plagg.
Som hos de fleste andre skurrer det når vi hører kombinasjonen, kokende vann og ullplagg! Til nå har vi bare anbefalt å behandle angoraplagg som andre ullplagg, skylle forsiktig i kaldt vann. Men så kom vi over noen tips om å ha nettopp kokende varmt vann over plagget og så la det ligge i vannet til det er avkjølt. Har også fått tips om balsam og eddik. Så de av dere som så filmsnutten vi la ut, testet vi de tre ulike metodene. Alle inkluderte kokende varmt vann. To av de var iblandet enten eddik eller balsam, den siste var med kun vann.

Resultatet ble at vi så en forbedring med vann med enten balsam eller eddik. Kun varmt vann gjorde ikke store forskjellen.

Så dette er noe vi absolutt kommer til å anbefale videre!
Legg plagget i en balje, hell over kokende varmt vann blandet med balsam eller eddik, kanskje begge deler? og la ligge til vannet er avkjølt 👌

Angora er fantastisk mykt og varmt! Så det er en ullkvalitet vi varmt anbefaler 😉
Vårt garn er i tillegg iblandet sau- og alpakkaull for bedre elastisitet og holdbarhet.
All ulla i garnet vårt kommer fra Norge og seriøse dyreholdere. Til og med spinninga skjer i Norge!
Både miljø- og dyrevennlig med andre ord!

https://www.instagram.com/reel/CSr_Bo5F7e2/?utm_medium=share_sheet

Legg inn en kommentar