På salg!

Sett med lue, hals og votter i Namsvassmønster

kr1,030.00 kr925.00

Nullstill

Beskrivelse

Denne settet består av lue, hals og votter i Namsvassmønsteret. Halsen er utviklet av Josteins mor Margrete Alsvik, basert på mønsteret til Namsvassvotten. Hun har vært så tro mot dette mønsteret som mulig. Mer om dette mønsteret under. Lua er det Bjørg Marit selv som har laget.

Spar 10% på alle produktene i settet ved å kjøpe dem samlet.

Pakken inneholder totalt 185 gram garn av vårt angoragarn, blandet med 50% norsk merino, samt oppskrifter. Dusk til lua i akryl, kan kjøpes separat og kommer med treknapp som kan sys på lua, og hempe på dusken. Garnet har den naturlige fargen til kanina og sauen som er brukt, og er ikke blitt utsatt for noen behandling, og er dermed et rent naturprodukt. Angoraen sørger for at halsen blir myk og varm, merinoen gjør den mer elastisk.

Str: Onesize

Du trenger rundpinne nr. 3 og 3,5 (40 cm), settpinner 2 og 3,5 og heklenål 2 og 3.

Om mønsteret til Namsvassvotten: Denne votten ble strikket av Anne Sørås, født 1878. Hun bodde på Sørås ved Namsvatnet. Hun spant garnet selv, og strikket mange par til barn og barnebarn. De ble spesielt brukt som finvotter og brudevotter fra slutten av 1800 – tallet og tidlig 1900 – tallet. Hun var grandtante til Bjørg Marits far Magnar Namsvatn. Klarry Ingulfsvann, som var hennes barnebarn, har æren for å føre denne votten og mønsteret videre.

Tilleggsinformasjon

Farge

Naturhvit, Viltgul

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Sett med lue, hals og votter i Namsvassmønster”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *