Strikkepakke «Namsvassjakke» XS-XXL – i angoragarn

kr1,250.00kr1,750.00

Namsvassjakke for voksne strikkes vakkert på pinne 6 med vårt angoragarn. Den blir derfor lett og luftig. Namsvassmønsteret bygger på den opprinnelige «Namsvassvotten» som stammer fra vår grend. Mer om dette mønsteret under. Jakken passer perfekt sammen med vårt garn, og egner seg godt på hverdager og finere anledninger. Størrelsene er testet og stemmer godt overens med virkeligheten. All ull som brukes er sporbar tilbake til det norske gårdsbruket den kommer fra.

Beskrivelse

Namsvassjakke for voksne strikkes vakkert på pinne 6 med vårt angoragarn. Den blir derfor lett og luftig. Namsvassmønsteret bygger på den opprinnelige «Namsvassvotten» som stammer fra vår grend. Mer om dette mønsteret under. Jakken passer perfekt sammen med vårt garn, og egner seg godt på hverdager og finere anledninger. Størrelsene er testet og stemmer godt overens med virkeligheten. All ull som brukes er sporbar tilbake til det norske gårdsbruket den kommer fra. Den er foreløpig tilgjengelig i størrelsene XS-S-M-L-XL og XXL  i de naturlige fargene Naturhvit, Lys grå og Viltbrun .

Garnet i pakken er 100% norskprodusert angoragarn i naturlig farge. Ubehandlet angoraull fra våre egne kaniner, blandet med  ull fra norske sauer (lam), og norske alpakkaer, spunnet av Listagarn AS. Angoraen gjør garnet varmt og mykt, mens merinoen sørger for god spenst og brukervennlighet. Kombinerer man disse to, får man det beste fra begge verdener. Alpakkaen er gjerne en mellomting mellom disse. Garnet er uvasket, uten tilsetninger, naturlig farge og er et rent naturprodukt. Garnet lukter godt  og er svært behagelig og brukervennlig. Da garnet er så mykt, vil det normalt ikke klø. Siden det er helt ubehandlet, er det også svært allergivennlig. Alt dette gjør denne pakken til en god investering. Siden dette plagget er strikket på tykkere pinner enn mye av de andre oppskriftene vi selger, vil det med stor sannsynlighet forekomme noe loing.

Om mønsteret til Namsvassvotten (Namsvassmønsteret): Denne votten ble strikket av Anne Sørås, født 1878. Hun bodde på Sørås ved Namsvatnet. Hun spant garnet selv, og strikket mange par til barn og barnebarn. De ble spesielt brukt som finvotter og brudevotter fra slutten av 1800 – tallet og tidlig 1900 – tallet. Hun var grandtante til Bjørg Marits (eier av nettbutikken) far Magnar Namsvatn. Klarry Ingulfsvann, som var hennes barnebarn, har æren for å føre denne votten og mønsteret videre. Vi er så heldige at vi har fått muligheten til å ta opp dette mønsteret igjen, og bruke det på tradisjonelt vis, men også gi det nytt liv. Det er ekstra gøy når mønsteret stammer fra vår egen hjemplass.

50% norsk angora 25% norsk alpakka og 25% norsk kvit sau (lammeull)

I pakken følger nok garn til en jakke og oppskrift.

Du trenger rundpinne nr. 5 og 6 (40-80cm) samt settpinner nr. 5 og 6.

Tilleggsinformasjon

Vekt 0.3 kg
Farge

Naturhvit, Viltbrun, Lys grå

Størrelse

XS og S, M og L, XL og XXL

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Strikkepakke «Namsvassjakke» XS-XXL – i angoragarn”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *