Strikkepakke «Namsvassgenser» for barn – i angoragarn

kr620.00kr1,650.00

Namsvassgenser for barn strikkes vakkert på pinne 3 med vårt angoragarn. Den blir derfor tett og fin. Namsvassmønsteret bygger på den opprinnelige «Namsvassvotten» som stammer fra vår grend. Mer om dette mønsteret under. Genseren passer perfekt sammen med vårt garn, og egner seg godt på hverdager og finere anledninger. Størrelsene er testet og stemmer godt overens med virkeligheten. Garnet i pakken er 50% angoragarn fra egne kaniner, blandet med 50% Norsk kvit sau (fra første klippen til lam) og norsk alpakka. All ull som brukes er sporbar tilbake til det norske gårdsbruket den kommer fra.

Beskrivelse

Namsvassgenser for barn strikkes vakkert på pinne 3 med vårt angoragarn. Den blir derfor tett og fin. Namsvassmønsteret bygger på den opprinnelige «Namsvassvotten» som stammer fra vår grend. Mer om dette mønsteret under. Genseren passer perfekt sammen med vårt garn, og egner seg godt på hverdager og finere anledninger. Størrelsene er testet og stemmer godt overens med virkeligheten. All ull som brukes er sporbar tilbake til det norske gårdsbruket den kommer fra. Den er foreløpig tilgjengelig i størrelsene 1/2 – 3/4 – 5/6 – 8/9 – 10/12 år i de naturlige fargene Naturhvit og Cafe Latte.

Garnet i pakken er 100% norskprodusert angoragarn i naturlig farge. Ubehandlet angoraull fra våre egne kaniner, blandet med  ull fra norske sauer (lam), og norske alpakkaer, spunnet av Listagarn AS. Angoraen gjør garnet varmt og mykt, mens merinoen sørger for god spenst og brukervennlighet. Kombinerer man disse to, får man det beste fra begge verdener. Alpakkaen er gjerne en mellomting mellom disse. Garnet er uvasket, uten tilsetninger, naturlig farge og er et rent naturprodukt. Garnet lukter godt  og er svært behagelig og brukervennlig. Da garnet er så mykt, vil det normalt ikke klø. Siden det er helt ubehandlet, er det også svært allergivennlig. Alt dette gjør denne pakken til en god investering.

Vår egen datter som har klødd av ull, liker å bruke denne rett på kroppen. Siden den er helt ubehandlet, er den også svært allergivennlig. Alt dette gjør genseren til en god investering for barnet. Av erfaring vet vi også at slike plagg er noe som følger barnet gjennom hele livet, gjerne i generasjoner. Det er derfor ekstra gøy å kunne legge ekstra flid i det.

Om mønsteret til Namsvassvotten (Namsvassmønsteret): Denne votten ble strikket av Anne Sørås, født 1878. Hun bodde på Sørås ved Namsvatnet. Hun spant garnet selv, og strikket mange par til barn og barnebarn. De ble spesielt brukt som finvotter og brudevotter fra slutten av 1800 – tallet og tidlig 1900 – tallet. Hun var grandtante til Bjørg Marits (eier av nettbutikken) far Magnar Namsvatn. Klarry Ingulfsvann, som var hennes barnebarn, har æren for å føre denne votten og mønsteret videre. Vi er så heldige at vi har fått muligheten til å ta opp dette mønsteret igjen, og bruke det på tradisjonelt vis, men også gi det nytt liv. Det er ekstra gøy når mønsteret stammer fra vår egen hjemplass.

50% norsk angora 25% norsk alpakka og 25% norsk kvit sau (lammeull)

I pakken følger nok garn, oppskrift og treknapper

Du trenger rundpinne nr. 3 (40/60 cm) og settpinner nr. 3.

Tilleggsinformasjon

Vekt 0.3 kg
Farge

Naturhvit, Viltbrun, Lys grå

Størrelse

1/2 år, 3/4 år, 5/6 år, 8/9 år, 10/12 år

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Strikkepakke «Namsvassgenser» for barn – i angoragarn”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *