Strikkepakke for ullsokker og tøfler i angoraull

“Fantastisk garn å strikke med!” – Gro Kiil

“Såååå nydelig garn” – Teresa B. Viste

“Veldig godt garn dere har” – Mette Kårtvei

Fri frakt på strikkepakke for ullsokker og tøfler:
100% norsk behagelig ullgarn i 50% angora og 50% merinoull. Det gir deg varme og behagelige lullsokker og tøfler som ikke klør slik tradisjonell ull gjør. Strikkesettene kommer komplette med nok angoragarn, strikkeoppskrift og ellers det du trenger. Mange av settene kan leveres i forskjellige farger.

Klikk på ullsokkene eller tøflene du synes er mest spennende for å se flere bilder og lese mer om den:

Strikkeoppskrift for tøfler og ullsokker

Den beste ullblandingen er den som ikke klør, men fremdeles er varm og lett. Det er disse egenskapene som gjør angoragarn til en vinner som ullsokker og tøfler som er direkte på huden.

Angoraull er ull fra kaninrasen Angora, og er en fantastisk myk og behagelig ull som varmer og ikke klør. Den er veldig myk og behagelig, men da den ikke har noe særlig elastisitet i seg så kan plagg av 100% angoragarn bli ganske “dødt”. Det egner seg ikke for luer og pannebånd som trenger en gitt grad av elastisitet. Derfor ønsker man stor sett å lage en blanding med andre ull-typer som gir de riktige egenskapene til tøfler og ullsokker.

Hvis man vil ha ull som ikke stikker er også ull fra merinosauen et fantastisk valg. Fibrene i merinoullen gjør den fin og myk samtidig som den er meget lett. Fibrene inneholder mye luft, noe som også gjør at den har god varmekapasitet.

Vi har valgt å lage vår egen blanding med 50% angoraull og 50% merinoull, da merino-sauen har en ull som har mange av de samme egenskapene som angoraull, men også er mer elastisk. Dermed oppnår man den fantastiske behagelige kvaliteten som angoraull har, og med en elastisitet og fleksibilitet som man ønsker i de fleste tøfler og ullsokker.

God dyrevelferd og god ullkvalitet

Dessverre er det ikke alle dyr som har det bra. Når man kjøper produkter i merinoull eller angoraull fra utlandet, og faktisk også størsteparten av garn som selges her i landet, så kan det godt være at den kommer fra steder som har dårlig dyrevelferd. Vi ønsker å være en motpol til dette, og har dyrevelferd i fokus.

All angoraull kommer fra vår egen gård her i Namsvatn, og dyrene har det godt her. De får både oppmerksomhet og kos, har gode boforhold og passe mengde med andre kaniner å forholde seg til. De har et stressfritt liv, og tilgang på god og riktig mengde mat til enhver tid. Ullen klippes og samles på en skånsom måte, og dyrene har det bedre enn norsk etablert standard har som krav.

All merinoull kommer fra andre norske gårder som driver med merinosau og som behandler sauen godt. Derfor er det så viktig å fremheve norskprodusert garn, laget etter norske verdier og standarder.

Så ved å kjøpe strikkesett for lue / pannebånd i angoragarn fra oss, får du 100% norsk ullkvalitet som er produsert med god dyrevelferd.